Microneedling

Uw huid een skinbooster geven op een doeltreffende manier?
Dan is een microneedling behandeling bij Four Clinics in Groningen zeker een goede keuze!

Wat is een Microneedling behandeling?

Microneedling is een behandeling, waarbij met een steriele cartridge die bestaat uit 14 minuscule naaldjes onder hoge snelheid kleine gaatjes in je huid creëren. Deze gaatjes zijn met het blote oog niet of nauwelijks zichtbaar. Op die manier ontstaan er kleine verticale kanaaltjes, waardoor speciale op jouw huid afgestemde ingrediënten extra goed en diep in je huid worden opgenomen. Hierdoor worden je celdeling en de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Je huid wordt zichtbaar gladder, strakker en krijgt een ware collageen boost. Oneffenheden verminderen en littekens worden oppervlakkiger en zullen in sommige gevallen zelfs helemaal verdwijnen. Ook is de behandeling uitermate effectief voor het verstevigen en egaliseren van de huid door het stimuleren van fibroblasten, die collageen en elastine aanmaken. Denk hierbij aan het verminderen van pigmentatie (ook melasma, zwangerschapsmasker), fijne lijntjes, grove poriën en (acné) littekens. Microneedling is ook heel goed te combineren met onze andere behandelingen zoals de Hydra Facial of een peeling.

Wanneer wordt Microneedling ingezet?

Microneedling kan veilig worden ingezet bij alle huidtypen en bijna alle huidindicaties. Microneedling is vooral geschikt voor de onderstaande behandeling en vermindering van:

Over de Microneedling behandeling

Microneedling geeft al snel resultaat. Gemiddeld ga je na 2 tot 4 weken verbetering zien. De huid zal er na de behandeling gladder en frisser uitzien. Rimpels zullen worden verminderd. In het algemeen kan er gezegd worden dat de behandeling de huidstructuur en huidconditie verbetert. Pigmentvlekken nemen af en de poriën worden fijner. Resultaten verschillen per persoon en per indicatie. Tevens zal voor de ene indicatie meer behandelingen nodig zijn dan voor de andere.

Na de behandeling zal de huid er gedurende enkele uren rood uitzien. De huid kan na enkele dagen wat schilferen.

Nee, het verdoven van de huid is niet nodig. De meeste mensen vinden de behandeling goed te verdragen.

Ja, juist voor littekens zetten wij microneedling in. De huid wordt gestimuleerd voor de aanmaak van nieuwe huidcellen die het littekenweefsel zullen verbeteren. Littekens worden opgevuld, waardoor ze minder storend en aanwezig zijn.

Je kunt na de behandeling je activiteiten en werkzaamheden direct hervatten. De huid zal gevoelig en rood zijn gedurende enkele uren. Binnen een week is de huid helemaal hersteld. De eerste behandeling zal na ongeveer 4 weken herhaald worden. Het enige waar je voor moet oppassen is blootstelling aan zonlicht. Gebruik daarom altijd een dagcreme met minimaal SPF 30 en kom 4 weken voor en na de behandeling niet in contact met direct zonlicht. Ook het gebruik van een zonnebank wordt afgeraden.

Wij voeren de behandeling niet uit bij vitiligo, zwangerschap of het geven van borstvoeding, slechte wondgenezing, directe zonverbranding, eczeem, psoriasis, gezichtswratjes, verdikte moedervlekken en herpes (koortslip).

Huidtraject

In onze huidkliniek gaan we samen met jou voor het optimale resultaat! Door middel van ons huidtraject stellen wij geheel voor jou een persoonlijk behandelplan samen. Iedere huid is anders en verdient ook zijn eigen plan om verbetert te worden.

Jouw eerste afspraak van het behandeltraject. In deze afspraak maken we verschillende foto’s van jouw huid en voeren we een analyse uit. Daarna nemen we een vragenlijst met je door. Door deze combinatie kan onze huidspecialist jouw huid duidelijk in kaart brengen en een juist advies van producten en behandelingen persoonlijk samenstellen voor jou.

Het behandeltraject gaat van start en dit zijn een aantal behandelingen om de 4 weken. Dit is een kuurverband van behandelingen, omdat we hiermee het uiterst uit jouw huid gaan halen. Deze behandelingen worden ook persoonlijk samengesteld op jouw huid en kunnen bestaan uit Hydra Facials, Peelings of Microneedling en kan ook in combinatie worden toegepast.

Tijdens de eerste afspraak krijg je een productadvies. Deze producten geven al een groot resultaat naast jouw gepersonaliseerde huidbehandelingen. Deze producten stellen wij af jouw huidbehoefte, om samen het beste resultaat te behalen. De producten ga je dagelijks toepassen aan jouw skincare routine en geven jouw huid elke ochtend en avond een ware boost!

Tijdens de behandelingen evalueren we de resultaten en maken we foto’s van de resultaten. Evaluatie is van essentieel belang, want doordat jouw huid zo’n verandering is ondergaan, kan het zijn dat jouw huid hoogstwaarschijnlijk andere producten nodig heeft voor thuis. Onze huidspecialisten adviseren jou hierin, om nog betere resultaten te behalen. Verder is het van belang dat je terug komt in de kliniek voor onderhoudsbehandelingen. Deze behandelingen raden wij aan om eens in de maand te ondergaan.