Huidveroudering 

Vanaf het 25ste levensjaar neemt de productie van collageen sterk af.
In een jonge huid is dat overvloedig aanwezig, terwijl collageen in een oudere huid afneemt en zich omzet in een vormloze massa.

Wat is de oorzaak?

De ene persoon veroudert sneller dan de ander. Huidveroudering wordt bepaald door inwendige en uitwendige factoren.

Inwendige factoren horen bij het natuurlijke huidverouderingsproces. Denk aan genetische factoren, hormonale veranderingen en de mimiek van het gezicht.

Uitwendige factoren zijn invloeden van buitenaf. UV-straling is één van dé grootste oorzaken bij huidveroudering. UV-straling zorgt voor een beschadiging van collageen- en elastinevezels, waardoor rimpels ontstaan. Andere factoren zijn roken, cafeïne, alcohol, suiker, diëten, slaaptekort, medicijngebruik, chronische ziekte, stress, verkeerd cosmeticagebruik en chronische ontsteking van de huid.

Een gezonde levensstijl is de basis voor het onderhouden van een gezonde huid. Denk aan gezond eten en drinken, voldoende slapen, bewegen en niet roken. Daarnaast raden wij ten zeerste aan (strenge blik) om de huid dagelijks te beschermen met een zonbescherming met minimaal een factor 30 het liefst hoger. Zo voorkomt u niet alleen vroegtijdige huidveroudering en pigmentvlekken, maar ook huidkanker!

Thuisbehandeling

Allereerst is bewustwording van de oorzaken, zoals blootstelling aan UV-straling, roken, slaaptekort, huid niet reinigen voor het slapengaan en hormonale veranderingen belangrijk.

Gebruik thuis therapeutische producten met actieve ingrediënten die effectief doordringen tot diepere huidlagen. Hiermee kun je niet alleen de rimpels en fijne lijntjes vervagen, maar ook de aanmaak van collageen stimuleren..

Tijdens een huidconsult bij Four Clinics, gaan we terug naar de basis van jouw huid. We onderzoeken de aandoening en de oorzaak. Jouw huidspecialist zal jou optimaal begeleiden. We geven jou graag persoonlijk advies in onze huidkliniek.

Huidtraject

In onze huidkliniek gaan we samen met jou voor het optimale resultaat! Door middel van ons huidtraject stellen wij geheel voor jou een persoonlijk behandelplan samen. Iedere huid is anders en verdient ook zijn eigen plan om verbetert te worden.

Jouw eerste afspraak van het behandeltraject. In deze afspraak maken we verschillende foto’s van jouw huid en voeren we een analyse uit. Daarna nemen we een vragenlijst met je door. Door deze combinatie kan onze huidspecialist jouw huid duidelijk in kaart brengen en een juist advies van producten en behandelingen persoonlijk samenstellen voor jou.

Het behandeltraject gaat van start en dit zijn een aantal behandelingen om de 4 weken. Dit is een kuurverband van behandelingen, omdat we hiermee het uiterst uit jouw huid gaan halen. Deze behandelingen worden ook persoonlijk samengesteld op jouw huid en kunnen bestaan uit Hydra Facials, Peelings of Microneedling en kan ook in combinatie worden toegepast.

Tijdens de eerste afspraak krijg je een productadvies. Deze producten geven al een groot resultaat naast jouw gepersonaliseerde huidbehandelingen. Deze producten stellen wij af jouw huidbehoefte, om samen het beste resultaat te behalen. De producten ga je dagelijks toepassen aan jouw skincare routine en geven jouw huid elke ochtend en avond een ware boost!

Tijdens de behandelingen evalueren we de resultaten en maken we foto’s van de resultaten. Evaluatie is van essentieel belang, want doordat jouw huid zo’n verandering is ondergaan, kan het zijn dat jouw huid hoogstwaarschijnlijk andere producten nodig heeft voor thuis. Onze huidspecialisten adviseren jou hierin, om nog betere resultaten te behalen. Verder is het van belang dat je terug komt in de kliniek voor onderhoudsbehandelingen. Deze behandelingen raden wij aan om eens in de maand te ondergaan.