Acné

Acné is het resultaat van een proces dat geactiveerd wordt door de hormonale veranderingen in de puberteit.
In deze levensfase worden de talgklieren groter en productiever.

Wat is Acné?

Acné is het resultaat van een proces dat geactiveerd wordt door de hormonale veranderingen in de puberteit. In deze levensfase worden de talgklieren groter en productiever. Deze klieren monden uit in kleine kanaaltjes die wij follikels noemen. Deze raken verstopt met talg en dode huidcellen, wat de oorzaak is van zwarte punten. De interne druk van een zwarte punt loopt op en de talgklierwand scheurt open. Huidcellen en talg komen zo in de omliggende huid terecht. Dit is het begin van een ontstekingsproces van de talgklier. De bacterie ‘Propioni Acnés’ die aanwezig is in de talgklier geeft stoffen af en veroorzaakt een ontsteking. 

Veel jongeren zitten verveeld met acné, maar ook volwassenen kunnen hiermee schommelen

Wat is de oorzaak van acné?

Acné ontstaat vaak door een combinatie van factoren:

Klachten verminderen

Mensen met acné klachten proberen, soms wel jarenlang, allerlei oplossingen uit. Heel soms werkt dit, maar het kan ook zijn dat de producten veel te agressief zijn. Acné kan effectief verergeren door het gebruik van uitdrogende producten; de talgkliertjes produceren nog meer talg om de uitdroging te compenseren. Bijgevolg kom je in een vicieuze cirkel terecht.

Duw de acné zelf niet uit, want de kans dat PIH (postinflammatoire hyperpigmentatie) ontstaat is heel groot. Om huidschade en acné-littekens zoveel mogelijk te voorkomen, raden wij aan om snel de behandeling hiervan op te starten! Acné littekens? Dan is microneedling de beste behandeling voor jou.

Acné succesvol aanpakken = optelsom van:

Thuisbehandeling

Allereerst is bewustwording van de oorzaken, zoals aanraking van het gelaat, anticonceptie, medicatie, hormonale veranderingen,… belangrijk.

Gebruik thuis therapeutische producten met actieve ingrediënten die effectief doordringen tot diepere huidlagen. Hiermee kun je niet alleen acné verminderen, maar ook de vorming van nieuwe huidontstekingen voorkomen.

Tijdens een huidconsult bij Four Clinics, gaan we terug naar de basis van jouw huid. We onderzoeken het soort acné en de oorzaak. Jouw huidspecialist zal jou optimaal begeleiden. We geven jou graag persoonlijk advies in onze huidkliniek.

Behandelingen in onze kliniek:

Huidtraject

In onze huidkliniek gaan we samen met jou voor het optimale resultaat! Door middel van ons huidtraject stellen wij geheel voor jou een persoonlijk behandelplan samen. Iedere huid is anders en verdient ook zijn eigen plan om verbetert te worden.

Jouw eerste afspraak van het behandeltraject. In deze afspraak maken we verschillende foto’s van jouw huid en voeren we een analyse uit. Daarna nemen we een vragenlijst met je door. Door deze combinatie kan onze huidspecialist jouw huid duidelijk in kaart brengen en een juist advies van producten en behandelingen persoonlijk samenstellen voor jou.

Het behandeltraject gaat van start en dit zijn een aantal behandelingen om de 4 weken. Dit is een kuurverband van behandelingen, omdat we hiermee het uiterst uit jouw huid gaan halen. Deze behandelingen worden ook persoonlijk samengesteld op jouw huid en kunnen bestaan uit Hydra Facials, Peelings of Microneedling en kan ook in combinatie worden toegepast.

Tijdens de eerste afspraak krijg je een productadvies. Deze producten geven al een groot resultaat naast jouw gepersonaliseerde huidbehandelingen. Deze producten stellen wij af jouw huidbehoefte, om samen het beste resultaat te behalen. De producten ga je dagelijks toepassen aan jouw skincare routine en geven jouw huid elke ochtend en avond een ware boost!

Tijdens de behandelingen evalueren we de resultaten en maken we foto’s van de resultaten. Evaluatie is van essentieel belang, want doordat jouw huid zo’n verandering is ondergaan, kan het zijn dat jouw huid hoogstwaarschijnlijk andere producten nodig heeft voor thuis. Onze huidspecialisten adviseren jou hierin, om nog betere resultaten te behalen. Verder is het van belang dat je terug komt in de kliniek voor onderhoudsbehandelingen. Deze behandelingen raden wij aan om eens in de maand te ondergaan.