Pigmentatie/ Melasma 

Pigmentvlekken, ook wel hyperpigmentatie of melasma genoemd, zijn de ontsierende donkere verkleuringen in de huid.
De meeste pigmentvlekken ontstaan daar waar de zon gemakkelijk bijkomt, zoals het gezicht, het decolleté, oren, handen en schouders.

Hoe onstaan deze donkere vlekken?

Pigment, ook wel melanine genoemd, is onze natuurlijke bescherming tegen de schadelijke stralen van de zon. Bij zonexpositie schakelen de pigmentcellen onmiddellijk in een hogere versnelling, wat een donkere kleur geeft die extra bescherming biedt tegen de schadelijke impact.

Helaas is ons lichaam niet onfeilbaar en kan op sommige plaatsen meer pigment geproduceerd worden dan noodzakelijk is. Het gevolg daarvan is het ontstaan van pigmentvlekken.

Wat is de oorzaak?

De oorzaak van dit probleem kunnen verschillende redenen zijn.

Wist je dat?

Het belangrijk is om onderscheid te maken tussen oppervlakkig gelegen pigment en dieper gelegen pigment.

Dit bepaalt niet alleen de manier waarop een pigmentvlek het best behandeld kan worden, maar schept ook meer duidelijkheid over jouw verwachtingen. Een optimale behandeling van pigmentvlekken bestaat altijd uit een correcte aanpak:

Thuisbehandeling

Allereerst is bewustwording van de oorzaken, zoals blootstelling aan UV-straling, mechanische factoren (krabben en wrijving), medicatie en hormonale veranderingen belangrijk.

Gebruik thuis therapeutische producten met actieve ingrediënten die effectief doordringen tot diepere huidlagen. Hiermee kun je niet alleen het aanwezige pigment vervagen, maar ook de vorming van nieuwe pigmentvlekken voorkomen.

Tijdens een huidconsult bij Four Clinics, gaan we terug naar de basis van jouw huid. We onderzoeken het soort pigment en de oorzaak. Jouw huidspecialist zal jou optimaal begeleiden. We geven jou graag persoonlijk advies in onze huidkliniek.

Behandelingen in onze kliniek:

Huidtraject

In onze huidkliniek gaan we samen met jou voor het optimale resultaat! Door middel van ons huidtraject stellen wij geheel voor jou een persoonlijk behandelplan samen. Iedere huid is anders en verdient ook zijn eigen plan om verbetert te worden.

Jouw eerste afspraak van het behandeltraject. In deze afspraak maken we verschillende foto’s van jouw huid en voeren we een analyse uit. Daarna nemen we een vragenlijst met je door. Door deze combinatie kan onze huidspecialist jouw huid duidelijk in kaart brengen en een juist advies van producten en behandelingen persoonlijk samenstellen voor jou.

Het behandeltraject gaat van start en dit zijn een aantal behandelingen om de 4 weken. Dit is een kuurverband van behandelingen, omdat we hiermee het uiterst uit jouw huid gaan halen. Deze behandelingen worden ook persoonlijk samengesteld op jouw huid en kunnen bestaan uit Hydra Facials, Peelings of Microneedling en kan ook in combinatie worden toegepast.

Tijdens de eerste afspraak krijg je een productadvies. Deze producten geven al een groot resultaat naast jouw gepersonaliseerde huidbehandelingen. Deze producten stellen wij af jouw huidbehoefte, om samen het beste resultaat te behalen. De producten ga je dagelijks toepassen aan jouw skincare routine en geven jouw huid elke ochtend en avond een ware boost!

Tijdens de behandelingen evalueren we de resultaten en maken we foto’s van de resultaten. Evaluatie is van essentieel belang, want doordat jouw huid zo’n verandering is ondergaan, kan het zijn dat jouw huid hoogstwaarschijnlijk andere producten nodig heeft voor thuis. Onze huidspecialisten adviseren jou hierin, om nog betere resultaten te behalen. Verder is het van belang dat je terug komt in de kliniek voor onderhoudsbehandelingen. Deze behandelingen raden wij aan om eens in de maand te ondergaan.