Rosacea/ Couperose

Couperose betekent simpelweg ontsierende bloedvaatjes in het gelaat of de hals.
Het is in feite meer dan wat banale adertjes en maakt deel uit van een aandoening die we rosacea noemen.

Wat is de oorzaak?

De oorzaak van deze aandoening schuilt in een overdreven gevoeligheid van de kleine bloedvaten. Hierdoor hebben mensen vaak last van flushing, een plots hevige blos die kan uitgelokt worden door tal van zaken: overmatige blootstelling aan de zon, een glas wijn, temperatuursverandering, inspanning, pikante voeding, cosmetica, hormonale veranderingen en stress. Deze huid lijkt als het ware niets te verdragen, waardoor deze triggers in de eerste plaats moeten uitgeschakeld worden. Uiteraard kan een normale huid ook van kleur veranderen. Door het voortdurend fel uitzetten van adertjes kan de aderwand geleidelijk gaan verslappen zodat ze uiteindelijk niet meer normaal kunnen vernauwen. Dit leidt tot permanente vaatverwijdingen die men couperose noemt.

Anderzijds kan de stoornis van de bloedcirculatie ook aanleiding geven tot ontstekingen van de talgklieren. Zo zie je bij deze zogenaamde acné-rosacea geen mee-eters.

Als roodheid continu aanwezig is en steeds opvallender wordt, kan roodheid in het gezicht ook als storend worden ervaren. Blijvende roodheid in het gezicht wordt vaak gezien als onderdeel van vaatafwijkingen, een ontstekingsreactie of overmatige blootstelling aan de zon. Sommige mensen hebben van nature een gevoelige huid die snel rood is. Deze roodheid komt vaak voor in het gezicht maar kan ook op het lichaam ontstaan.

Thuisbehandeling

Allereerst is bewustwording van de oorzaken, zoals overmatige blootstelling aan de zon, alcohol, medicatie, hormonale veranderingen, stress,… belangrijk.

Gebruik thuis therapeutische producten met actieve ingrediënten die effectief doordringen tot diepere huidlagen. Hiermee kun je niet alleen de roodheden verminderen, maar ook de vorming van nieuwe verwijde haarvaten voorkomen.

Tijdens een huidconsult bij Four Clinics, gaan we terug naar de basis van jouw huid. We onderzoeken de aard van de aandoening en de oorzaak. Jouw huidspecialist zal jou optimaal begeleiden. We geven jou graag persoonlijk advies in onze huidkliniek.

Behandelingen in onze kliniek:

Huidtraject

In onze huidkliniek gaan we samen met jou voor het optimale resultaat! Door middel van ons huidtraject stellen wij geheel voor jou een persoonlijk behandelplan samen. Iedere huid is anders en verdient ook zijn eigen plan om verbetert te worden.

Jouw eerste afspraak van het behandeltraject. In deze afspraak maken we verschillende foto’s van jouw huid en voeren we een analyse uit. Daarna nemen we een vragenlijst met je door. Door deze combinatie kan onze huidspecialist jouw huid duidelijk in kaart brengen en een juist advies van producten en behandelingen persoonlijk samenstellen voor jou.

Het behandeltraject gaat van start en dit zijn een aantal behandelingen om de 4 weken. Dit is een kuurverband van behandelingen, omdat we hiermee het uiterst uit jouw huid gaan halen. Deze behandelingen worden ook persoonlijk samengesteld op jouw huid en kunnen bestaan uit Hydra Facials, Peelings of Microneedling en kan ook in combinatie worden toegepast.

Tijdens de eerste afspraak krijg je een productadvies. Deze producten geven al een groot resultaat naast jouw gepersonaliseerde huidbehandelingen. Deze producten stellen wij af jouw huidbehoefte, om samen het beste resultaat te behalen. De producten ga je dagelijks toepassen aan jouw skincare routine en geven jouw huid elke ochtend en avond een ware boost!

Tijdens de behandelingen evalueren we de resultaten en maken we foto’s van de resultaten. Evaluatie is van essentieel belang, want doordat jouw huid zo’n verandering is ondergaan, kan het zijn dat jouw huid hoogstwaarschijnlijk andere producten nodig heeft voor thuis. Onze huidspecialisten adviseren jou hierin, om nog betere resultaten te behalen. Verder is het van belang dat je terug komt in de kliniek voor onderhoudsbehandelingen. Deze behandelingen raden wij aan om eens in de maand te ondergaan.