Littekens

Littekenvorming is de laatste stap in de natuurlijke genezing van een wonde.
Er bestaan echter vele soorten littekens (gepigmenteerd, pigmentloos, diep, in reliëf) die het gevolg kunnen zijn van een letsel, brandwonden of acné.

Hoe ontstaat een litteken?

Verschillende soorten littekens:

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen atrofische littekens en hypertrofische littekens. Dit bepaalt niet alleen de manier waarop een litteken het best behandeld kan worden, maar schept ook meer duidelijkheid over jouw verwachtingen.

Thuisbehandeling

Allereerst is bewustwording van de oorzaken, zoals verwonding, behandeling van de wonde, blootstelling aan UV-straling, mechanische factoren (krabben, wrijving), aanmaak van keloïde weefsels belangrijk.

Gebruik thuis therapeutische producten met actieve ingrediënten die effectief doordringen tot diepere huidlagen. Hiermee kun je niet alleen het litteken versoepelen, maar ook de vorming of afbraak (hangt af van de indicatie) van collageen stimuleren.

Tijdens een huidconsult bij Four Clinics, gaan we terug naar de basis van jouw huid. We onderzoeken het soort litteken en de oorzaak. Jouw huidspecialist zal jou optimaal begeleiden. We geven jou graag persoonlijk advies in onze huidkliniek.

Behandelingen in onze kliniek:

Huidtraject

In onze huidkliniek gaan we samen met jou voor het optimale resultaat! Door middel van ons huidtraject stellen wij geheel voor jou een persoonlijk behandelplan samen. Iedere huid is anders en verdient ook zijn eigen plan om verbetert te worden.

Jouw eerste afspraak van het behandeltraject. In deze afspraak maken we verschillende foto’s van jouw huid en voeren we een analyse uit. Daarna nemen we een vragenlijst met je door. Door deze combinatie kan onze huidspecialist jouw huid duidelijk in kaart brengen en een juist advies van producten en behandelingen persoonlijk samenstellen voor jou.

Het behandeltraject gaat van start en dit zijn een aantal behandelingen om de 4 weken. Dit is een kuurverband van behandelingen, omdat we hiermee het uiterst uit jouw huid gaan halen. Deze behandelingen worden ook persoonlijk samengesteld op jouw huid en kunnen bestaan uit Hydra Facials, Peelings of Microneedling en kan ook in combinatie worden toegepast.

Tijdens de eerste afspraak krijg je een productadvies. Deze producten geven al een groot resultaat naast jouw gepersonaliseerde huidbehandelingen. Deze producten stellen wij af jouw huidbehoefte, om samen het beste resultaat te behalen. De producten ga je dagelijks toepassen aan jouw skincare routine en geven jouw huid elke ochtend en avond een ware boost!

Tijdens de behandelingen evalueren we de resultaten en maken we foto’s van de resultaten. Evaluatie is van essentieel belang, want doordat jouw huid zo’n verandering is ondergaan, kan het zijn dat jouw huid hoogstwaarschijnlijk andere producten nodig heeft voor thuis. Onze huidspecialisten adviseren jou hierin, om nog betere resultaten te behalen. Verder is het van belang dat je terug komt in de kliniek voor onderhoudsbehandelingen. Deze behandelingen raden wij aan om eens in de maand te ondergaan.