Peelings 

Uw huid een boost geven op een hoger niveau?
Dan is een chemische fruitzuurpeeling bij Four Clinics in Groningen zeker een goede keuze! 

Wat is een Peeling?

Een peeling is een huid vernieuwingsproces waarbij een vloeistof wordt aangebracht op de huid om de bovenste lagen van de huid te verwijderen en de vernieuwing van de huid te versnellen. Door een peeling wordt de celvernieuwing gestimuleerd en worden de dode huidcellen verwijderd. Door de vernieuwing van de huid wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd, de bouwstof die de huid nodig heeft om stevig te worden en te blijven. 

Er bestaan verschillende peelings voor verschillende huidklachten. Huidoneffenheden zoals pigment, acne (littekens) en fijne lijntjes kunnen aanzienlijk verminderen of zelfs verdwijnen. Door de exfoliërende werking van een peeling kunnen we daarom ook een doffe en/of grauwe huid weer laten stralen! De werking van peelings is wetenschappelijk bewezen en verbetert de huid bij verschillende huidklachten. Peelings zijn ook heel goed te combineren met onze andere behandelingen zoals de Hydra Facial of Microneedling.

Alpha-H

Alpha-H beschikt over 3 verschillende chemische fruitzuurpeelingen, de Pro-X Glycolic Peel 30%, de Salicyl Lactic Mandelic Precision Peel 40% en als laatste de CHA Glycolic Lactic Salicyl Peel 50%.

Verschillende soorten peelings

Er zijn verschillende soorten peelings. Deze kunnen grofweg worden onderverdeeld in oppervlakkige en middeldiepe peelings. Afhankelijk van je wensen en de conditie van je huid kunnen verschillende typen behandelingen worden ingezet en gecombineerd.

De Glycolic Peel 30% is een krachtige peeling van 30% glycolzuur, hyaluronzuur en botanische extracten. Een effectieve, grondige en vooruitstrevende manier om de huid te exfoliëren (peelen) en te verdunnen, maar tegelijkertijd weer op te bouwen en verdikken, doordat de productie van collageen en elastine toeneemt. De huid wordt dus jonger, steviger, frisser en gelijkmatiger van tint. Bovendien wordt de dermale hydratatie gestimuleerd en de levensduur van de fibroblasten verlengd.

Voor welke huid geschikt: jongere huid die net begint met professionele peelings.

Huidcondities: bij beginnend collageen/elasticiteit verlies, fijne lijntjes/rimpels, verdikte huid, rokershuid, probleemhuid, verstopte /vergrote poriën, ongelijkmatige teint, pigmentvlekjes, gedehydrateerde en of zonbeschadigde huid. 

De Salicyl Lactic Mandelic 40% is een professionele peeling op basis van 40% AHA’s te verdelen in 20% salicylzuur, 10% amandelzuur en 10% melkzuur. De 40% is natuurlijk krachtiger dan de 30% peeling, maar wordt toch als zachter ervaren. De peeling is bijzonder geschikt bij weerbare huidcondities: hij vernieuwt, bouwt en versterkt de huid die niet ontvankelijk genoeg is voor traditionele glycolzuurpeelingen.

Voor welke huid geschikt: voor de vette,acne, congestieve en verstopte huid.

Huidconditie: de probleemhuid met acne/littekens, hyperpigmentaties, vergrote/verstopte poriën, overmatige talgproductie en /of verhoorning, (hormonale) acne, (hormonale) pigmentatie, zonschade, verdikte huid of (vroegtijdige) veroudering. 

De Glycolic Lactic Salicyl Peel 50% is de meest professionele peeling van Alpha-H en die bestaat uit 30% glycolzuur, 18% salicylzuur en 2% melkzuur in het totaal dus 50%. De combinatie van deze zuren zorgt voor fantastische resulten op het gebied van moeilijk te behandeline melasma, (acne)littekens, zonschade, elastose en diepe rimpels. 

Huidtraject

In onze huidkliniek gaan we samen met jou voor het optimale resultaat! Door middel van ons huidtraject stellen wij geheel voor jou een persoonlijk behandelplan samen. Iedere huid is anders en verdient ook zijn eigen plan om verbetert te worden.

Jouw eerste afspraak van het behandeltraject. In deze afspraak maken we verschillende foto’s van jouw huid en voeren we een analyse uit. Daarna nemen we een vragenlijst met je door. Door deze combinatie kan onze huidspecialist jouw huid duidelijk in kaart brengen en een juist advies van producten en behandelingen persoonlijk samenstellen voor jou.

Het behandeltraject gaat van start en dit zijn een aantal behandelingen om de 4 weken. Dit is een kuurverband van behandelingen, omdat we hiermee het uiterst uit jouw huid gaan halen. Deze behandelingen worden ook persoonlijk samengesteld op jouw huid en kunnen bestaan uit Hydra Facials, Peelings of Microneedling en kan ook in combinatie worden toegepast.

Tijdens de eerste afspraak krijg je een productadvies. Deze producten geven al een groot resultaat naast jouw gepersonaliseerde huidbehandelingen. Deze producten stellen wij af jouw huidbehoefte, om samen het beste resultaat te behalen. De producten ga je dagelijks toepassen aan jouw skincare routine en geven jouw huid elke ochtend en avond een ware boost!

Tijdens de behandelingen evalueren we de resultaten en maken we foto’s van de resultaten. Evaluatie is van essentieel belang, want doordat jouw huid zo’n verandering is ondergaan, kan het zijn dat jouw huid hoogstwaarschijnlijk andere producten nodig heeft voor thuis. Onze huidspecialisten adviseren jou hierin, om nog betere resultaten te behalen. Verder is het van belang dat je terug komt in de kliniek voor onderhoudsbehandelingen. Deze behandelingen raden wij aan om eens in de maand te ondergaan.

Veelgestelde vragen

De meeste mensen zien al na de eerste behandeling dat de huid er stralender uitziet en beter aanvoelt. Over het algemeen kun je elke vier tot zes weken een chemische peeling laten doen. Sommige peelings, zoals degene gericht op acné, kunnen om de twee weken gedaan worden (totdat je de gewenste resultaten bereikt hebt). Dit laatste is essentieel: het zijn de gezondheid en problemen van jouw huid die je wil aanpakken, en die bepalen welk type peeling je nodig hebt. Deze factoren bepalen ook de frequentie van de behandeling.

Een peeling wordt door iedereen anders ervaren. Tijdens de peeling treedt er vaak een warm of branderig gevoel op, dat men ook wel omschrijft als tintelend. Over het algemeen is een peeling goed vol te houden.

Door de peeling zal de huid gevoeliger zijn voor zonlicht. Wij adviseren om een crème met minimaal SPF 30 te gebruiken en de huid gedurende vier weken zo min mogelijk bloot te stellen aan de zon en niet onder de zonnebank te gaan.

Wij adviseren om na de behandeling minimaal 24 uur te wachten voordat je make-up aanbrengt. Als je make-up gebruikt, kies dan voor minerale make-up of make-up op waterbasis.

Wij voeren een peeling niet uit bij vitiligo, zwangerschap en bij het geven van borstvoeding.

Het resultaat en de duur van het resultaat verschillen per persoon. Door goede producten te gebruiken en je huid goed te beschermen tegen UV-straling, zorg je zelf voor een optimaal resultaat. Wij adviseren om de peeling elke drie maanden te herhalen.